Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Beck Attila és Öhlmüller Eszter

Telefonszám:   -
Mobil:   20/344-9451
E-mail:   beck.attila@energieplantage.e

Bemutatkozás

BORJÁD. A 3 generációs, 40 esztendős erdész 2009 óta foglalkozik méhekkel, jelenleg 90 családdal. A szegedi erdészeti technikumban fakultációként tanult a méhekről, így nem volt előtte ismeretlen a mézkészítés. Párja, Eszter, 3 generációs méhészcsaládban nőtt fel. Így minden adott volt ahhoz, hogy a közös élettel együtt elinduljanak a méhészet irányába, és 40 családdal nekikezdjenek a szakmának. Fő céljuk, hogy méhészetüket „naggyá” fejlesszék, s bekerüljenek a kiskereskedelem áramlatába, ahol Attiláé a szakmai rész, Eszteré az értékesítés feladata.

Sikerek

Legnagyobb sikerük a közös munka öröme. A szakma kitanulása és eddig szerzett tapasztalatuk teremtette meg az alapot számukra ahhoz, hogy a méhészet területén is legyen jövőképük, ami megnyugvással tölti el őket. A Mecseki Mézes Körút 2014. szeptember 20-án, Borjádon megtartott mézminősítő versenyén a REPCE méze EZÜST, az AKÁC méze pedig BRONZ minősítést kapott.

Bemutatóhely

A bemutatóhelyet a családi ház melletti épületben rendezik be, ahol már most is a munka java folyik. Egyik legfőbb céljuk, hogy megőrizzék az autentikusságot. Az érdeklődők fő célcsoportját Villányból várják, szeretnék a méhészetet a borturizmushoz hozzákapcsolni.

Termékek

Főbb terméke az akác-, repce-, napraforgó-, galagonya- és erdei méz; méhviasz; propolisz, virágpor.

Mézverseny Borjádon

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Borjád: a mézverseny közönsége a St. Ambrus malom kertjében

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Beck Attila

Helyszín: Borjád

Dátum: 2023.03.24

Tovább olvas

partnerek