Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Grunda János

Telefonszám:   -
Mobil:   06/308602722
E-mail:   grunda84@gmail.com

Bemutatkozás

HETVEHELY. 31 éves vagyok, főállású őstermelőként dolgozom, 2013 óta méhészkedem, melyet 10 családdal kezdtem, jelenlegi állományom 35 családra bővült. Foglalkozásomat tekintve felszolgáló, illetve CNC esztergályos vagyok, de igazán a méhészet áll a legközelebb a szívemhez. Nagy segítséget a Dinnyeberkiben élő Kovács Zoli bácsitól kaptam, aki mind a méhek szeretetére, mind a szakmai fogásokra sikeresen rávezetett. Méhészetemet Hetvehelyen alakítottam ki, a falu melletti szőlőhegyen.. Mivel Hetvehely jó adottságokkal rendelkezik akác, hárs, szolidágó, esetenként repce és napraforgó terén, így az álló, azaz fix telephely mellett döntöttem, Tamási rendszerű Hunor rakodó kaptárakkal méhészkedem. Jelenleg helyben értékesítem a termékeimet, de a jövőben a helyi, illetve környékbeli falunapokon és vásárokon is szeretnék megjelenni, és elindítani a saját weboldalam, ahol webshop-on keresztül internetes értékesítést tervezek.

Sikerek

Igazán úgy élem meg, ha az embereket sikerül rávezetnem a tudatos mézfogyasztásra, illetve ha olyan emberekkel is sikerül megszerettetnem a mézet, akik idáig nem voltak rendszeres mézfogyasztók vagy csak betegség esetén fogyasztottak mézet. A siker titkát a mézkülönlegességekben találtam meg.

Bemutatóhely

Jövőbeni terveim között szerepel egy bemutató méhészet kialakítása, ahol nem csak magát a méhészetet, de a fedelezést és a pörgetést is be lehetne mutatni az érdeklődőknek. Célom a helyi gazdákkal összefogás, minek eredményeképp a méz és mézes termékek, illetve a méhészet bemutatása mellett a bor és a pálinka kóstolóra is lehetőség nyílna. Emellett a helyi sajtokból is lehetne csemegézni, így egy igazán hangulatos és családias nap tölthető el Hetvehelyen!

Termékek

Főbb termékeim: az akác, a hárs, a tavaszi vegyes, a szolidágó, a repce, a mézes csemegék: magvas mézek (dió és mogyorófélék kombinációja), az aszalt gyümölcsös mézek (mazsola, vörös áfonya, datolya, szilva, sárgabarack keveréke), továbbá fokhagymás méz. Továbbá 2015-től tervezem a propolisz, illetve a virágpor értékesítését is.

Grunda János

Helyszín: Hetvehely

Dátum: 2015.11.16

Tovább olvas

partnerek