Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Ifjabb Szokoly Károly

Telefonszám:   72/389-362
Mobil:   30/726-9985
E-mail:   karolyszokoly@gmail.com

Bemutatkozás

SZÁSZVÁR. A 27 éves, méhésziskolát végzett fiatalember édesapjától tanulta a szakmát, aki közel 30 éve méhészkedik. Önállóan 7 éve dolgozik, 230 családot tudhat magáénak. Elnyerte a fiatal gazdák pályázati támogatását. A pályázat lezárását követően szeretné növelni méhcsaládjainak számát. „Életem végéig méhészkedni fogok!” – fogalmazta meg magabiztosan életcélját.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy nem egy épületben, neonfényű irodában tölti az idejét, hanem a természetben, s hogy mióta belefogott a családi méhészkedésbe, több mint kétszeresére növelték a méhészet méretét.

Bemutatóhely

A bemutatóhely 2 részből állna. A szászvári telephelyen van egy mézesház, amely magában foglal egy pörgető helyiséget és egy üzemet, ahol gyártják speciális préselt nád kaptáraikat, amely egyfajta hagyományőrzés is, hisz ezek régi sváb típusúak. A másik lehetőség pedig a kárászi méhes, ahol sok méhcsalád található egyben, kellemes erdei környezetben. Ez igazi rekreációs hely, ahol csak a méhek láthatók.

Termékek

Főbb terméke a repce-, akác-, hárs-, selyemfű-, szolidágó- és napraforgóméz; propolisz; virágpor; gyertya; ízes mézek (mézzel készült lekvárok).

Szokoly Károly

Helyszín: Szászvár

Dátum: 2023.03.24

Tovább olvas

partnerek