Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Kárpáti Csaba

Telefonszám:   -
Mobil:   30/650-7718
E-mail:   karpati.csaba@freemail.hu

Bemutatkozás

MÁGOCS. 44 éves gazdálkodó, aki 3 éve foglalkozik méhészettel, jelenleg 72 családdal. Célja, hogy termékeit közvetlenül a fogyasztókhoz juttathassa el.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy sikerült az irodalom segítségével és az iskolában tanultak alapján megvalósítania a méhészkedést, azaz jórészt könyvből tanulta, tanulja, de természetesen a gyakorlott méhészek tanácsait is kéri és megfogadja. Méhésztársait pályázatok írásával és azok megvalósításával támogatja.

Bemutatóhely

A bemutatóhely a kisváros közepén lévő családi ház alagsorában működik. A vándor-méhészet a kert végében parkoló ZIL teherautóra telepített, 72 családos, Tolnai rendszerű konténerben található, természetesen a vándorlás szüneteiben. A különböző méhészeti eszközöket, valamint a mézfeldolgozás folyamatát a vándorméhészet helyszínén, illetve a házban lehet megtekinteni. A méhek életének bemutatása, időszerű tennivalók a méhesben, mézelvétel, mézkezelés és -feldolgozás bemutatása, s a kóstoltatás a látogatók aktív bevonásával, közösségi tevékenységként zajlik.

Termékek

Főbb terméke a repce-, akác-, hárs- és gesztenyeméz; lépes méz; mézes készítmények; zölddiós méz; chilipaprikás méz; különböző, méz felhasználásával készült termékek.

Kárpáti Csaba

Helyszín: Mágocs

Dátum: 2023.03.24

Tovább olvas

partnerek