Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Kovács Zoltán

Telefonszám:   -
Mobil:   20/973-3102
E-mail:   kovacsmehesz@gmail.com

Bemutatkozás

DINNYEBERKI. A 63 éves, nyugdíjas uránbányász közel 30 éve méhészkedik. Jelenleg 100 családja van. Mikor véget ért számára a bányászélet, végkielégítését méhészetének elindítására fordította. 20 évvel ezelőtt a pécsi méhész egyesület titkári posztját töltötte be. Járt Horvátországban mézet bírálni, jó kapcsolatot ápol az eszéki és a maribori egyetem professzoraival. Részt vesz az oktatásban, szakmunkásképzésben.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a bányában töltött 20 év után kint lehet a friss levegőn. 40 éves korára megtanult méhészkedni, és most ő oktatja a méhészeket. A Mecseki Mézes Körút 2014. szeptember 20-án, Borjádon megtartott mézminősítő versenyén a HÁRS méze ARANY minősítést kapott.

Bemutatóhely

Bemutatóhelye a lakóházánál van, itt minden kaptártípus megtalálható. A laikusok részére be tudja mutatni a méhészeti eszközöket. A 3,5 hektáros területen egyfajta „élménytúrát” szervez, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kaptárokról, a pörgetésről és arról, hogyan kell méhanyát nevelni.

Termékek

Főbb terméke a repce-, akác-, vaddohány-, hárs-, medvehagyma-, napraforgó-, szolidágó- és tavaszi vegyes virágméz; méhviasz; propolisz; méhanya-nevelés.

Mézverseny Borjádon

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Borjád: a mézverseny közönsége a St. Ambrus malom kertjében

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Kovács Zoltán

Helyszín: Dinnyeberki

Dátum: 2023.03.24

Tovább olvas

partnerek