Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Pohl Oszkár

Telefonszám:   -
Mobil:   20/916-9873
E-mail:   honey@boly.hu; ambrusmalom@gmail.com

Bemutatkozás

BORJÁD. A család méhészeti ismeretei az 1900-as évek elejére nyúlnak vissza. A méhészmester és családja jelenleg pár száz méhkaptárral rendelkezik. Képviselte a magyar méhészeket Brüsszelben az EU előcsatlakozási tárgyalásain, több nemzetközi mézvásáron vett részt. A helyi méhész egyesület vezetője, a méztermelést kiegészíti vendéglátással, értékesítéssel.

Sikerek

Legnagyobb sikerének a szabadalmaztatott rundpohl lépesméz-termelő technológia kifejlesztését tartja, melynek során a kaptárakba helyezik el a csomagolóanyagot, a méhek ebbe építik a feldolgozásmentes, természetes lépes mézet.

Bemutatóhely

A bemutatóhely Villánytól néhány percre, a Szent Ambrus műemlék vízimalomban, falusi vendégfogadóban van. Itt mutatja be a méhészet-történeti kiállítást, s azt, hogyan kapcsolódik a méhészet a tájhoz, egyéb szakmákhoz és a gasztronómiához. A csoportok, látogatók falusi vendégasztal keretében kóstolhatják meg a hely specialitásait. A mézes kenyérhez a kenyeret is helyben készítik, megismertetve a látogatókat a kemencés ételekkel, a méhészethez kapcsolódó mesterségekkel, mint például a gyertyaöntés, a bognár- és kovácsmesterségek. A látogatók műemléki környezetben, a kert labirintusában gyönyörködhetnek, a méhek számára kedves gyógynövényekben.

Termékek

Főbb terméke a gyógyhatású mézkeverékek; speciális kerek rekeszes lépes méz.

Orfű - I. Baranyai Mézes Nap

Helyszín: Orfű

Dátum: 2014.08.16

Tovább olvas

Mézverseny Borjádon

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Borjád: a mézverseny közönsége a St. Ambrus malom kertjében

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Pohl Oszkár

Helyszín: Borjád

Dátum: 2021.07.26

Tovább olvas

partnerek