Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Rónai István

Telefonszám:   72/420-570
Mobil:   20/949-0642
E-mail:   borzlik28@freemail.hu

Bemutatkozás

MAGYAREGREGY. Pista bácsi fogalom a méhészek körében, pedig annak idején ő nem is akart méhészkedni. Kezdő tanító korában a falu méhésze azt mondta neki, hogy „minden rendes papnak és tanítónak méhészkedni kell”, s azzal letett egy kaptárt az iskola udvarára. Így kezdődött a közel 60 éves románc a kis szárnyasokkal. Jelenleg 70 méhcsaládja van. Pista bácsi vallja, hogy „az anyanevelés a méhészet teteje” – ezt ő Gödöllőn tanulta ki, ahol idénymunkásként két nyári szünetben is dolgozott. Azóta sok víz lefolyt a Völgységi-patakon - több mint 15.000 méhanyát nevelt fel.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy 2012-ben megkapta az OMME legmagasabb elismerését, a Magyar Méhészetért Emlékérmet.

Bemutatóhely

A bemutatóhely a lakóház mellett lévő épületben van, itt található egy pörgetőhelyiség, melyben sok méhészeti szemléltető eszköz is található, a különböző fajtájú mézek mellett. Mellette áll a méhes, ahol bemutató tevékenységet láthatnak a látogatók, többek között az anyanevelés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Kérésre – a méhészet bármely területéről – szakmabeli bemutatókon, előadásokon vehetnek részt.

Termékek

Főbb terméke a repce-, akác-, hárs-, selyemfű- és napraforgóméz; méhviasz; méhpempő; propolisz; virágpor; méhanya-nevelés.

Mecseki Diák-Mézkirálynő (2014)

Helyszín: Komló, Nagy László Gimnázium & Közösségek Háza

Dátum: 2014.11.28

Tovább olvas

Rónai István

Helyszín: Magyaregregy

Dátum: 2021.06.22

Tovább olvas

partnerek