Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Sebők Péter dr.

Telefonszám:   -
Mobil:   20/359-0007
E-mail:   drsebokpeter@gmail.com

Bemutatkozás

BOSTA. A 42 éves jogász 17 éve foglalkozik méhekkel, jelenleg 80 családdal. A méhészkedésben kiemelkedő szerepet kapott az Apiterápia, mert döntően a gyógyítás és kutatás miatt lett Péterből méhész. A méhészeti termékekkel való gyógyítás legalább annyira foglalkoztatja, mint a méztermelés, így a gyógynövényekkel mint aktív természetes hatóanyagokkal történő gyógyítás az egyik törekvése. A térség méhegészségügyi felelőse. Méhészete gyakorlati tanméhesként oktatási, vizsgáztatási feladatokat is ellát. A méhészet mellett Péter gazdálkodik, valamint számos olyan végzettséggel rendelkezik, amit a mézes körút esetében majd hasznosítani szeretne (dietetikus, sportoktató, bőrdíszműves, ökoturisztikai animátor és falusi vendéglátó).

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy állományát 10 családdal kezdte, és ebből sikerült a jelenlegi helyzetbe kerülnie, valamint ehhez a mérethez megfelelő gépesítéssel rendelkezik. A Mecseki Mézes Körút 2014. szeptember 20-án, Borjádon megtartott mézminősítő versenyén a HÁRS méze EZÜST, az AKÁC és a REPCE méze egyaránt BRONZ minősítést kapott.

Bemutatóhely

A bemutatóhelyet a Bosta patak fölötti egykori gazdasági épületben alakítja ki, melynek felső szintje közösségi térként funkcionál majd. A „Pörgesse ki saját mézét” program keretében, megfelelő védőfelszerelésben az érdeklődőkkel közösen belenyúlhatnak a kaptárba. A program szerves részét képezi a fűszer- és gyógynövényekkel való kooperálás. A program másik lehetősége egy méhész tábor indítása.

Termékek

Főbb terméke a repce-, akác-, hárs-, napraforgó- és vegyes méz; méhviasz; propolisz; méhpempő.

Orfű - I. Baranyai Mézes Nap

Helyszín: Orfű

Dátum: 2014.08.16

Tovább olvas

Mézverseny Borjádon

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Borjád: a mézverseny közönsége a St. Ambrus malom kertjében

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Mézes reggeli a Mecsekalján

Helyszín: Koch Valéria Iskolaközpont - Pécs

Dátum: 2014.11.26

Tovább olvas

Sebők Péter dr.

Helyszín: Bosta

Dátum: 2021.07.26

Tovább olvas

partnerek