Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Tojzán Zoltán

Telefonszám:   -
Mobil:   30/202-0301
E-mail:   tojzanmeheszet@gmail.com

Bemutatkozás

PÉCSVÁRAD. A 31 éves vajdasági fiatalember a ’90-es évek végén települt át Magyarországra. Az eredetileg vendéglátást tanult méhész Siófok, majd Tolna megye után állapodott meg Pécsett. Gesztenyemézet szeretett volna pörgetni, így került Pécsváradra, ahol a méhészetét találjuk. Először mentorának segédkezett 150 család gondozásában, ezután alakította ki önálló méhészetét, mely jelenleg 69 családot számlál. Legfőbb erősségének a rendezettséget tartja, s nagy hangsúlyt helyez a lépkészlet folyamatos frissítésére. Vallja, hogy méhészetének alapját a méhek iránti tisztelete képezi.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy vevői arcán tapasztalja az elégedettséget, így számos visszatérő vásárlója van, akiknek a száma évről évre nő. Büszke rá, hogy nem áll kapcsolatban nagykereskedővel. A Mecseki Mézes Körút 2014. szeptember 20-án, Borjádon megtartott mézminősítő versenyén a HÁRS és VEGYES VIRÁG méze egyaránt EZÜST, míg az AKÁC méze BRONZ minősítést kapott.

Bemutatóhely

Bemutatóhelye a 6-os számú főút mentén, közel 3000 négyzetméteres területen található méhesében lesz. A méhészeti munkának jelenleg otthont adó présház átalakítása révén önálló feldolgozó és bemutató helyiséget szeretne kialakítani, a kóstolásra pedig egy tágas teraszon nyílna lehetőség. A terület és a méhes rendezettségét látva már most is sokan fordulnak be hozzá érdeklődve. Célja, hogy még szebbé varázsolja a területet, fákat telepít, a kaptárak közé virágokat ültet, telkén szinte folyamatosan virágoznak a növények.

Termékek

Főbb terméke a repcekrém-, akác-, gesztenye-, vegyes virág-, medvehagyma- és napraforgóméz.

Orfű - I. Baranyai Mézes Nap

Helyszín: Orfű

Dátum: 2014.08.16

Tovább olvas

Mézverseny Borjádon

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Borjád: a mézverseny közönsége a St. Ambrus malom kertjében

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Tojzán Zoltán pécsváradi méhész, chéf - portréfilm

Helyszín: Pécsvárad & Orfű

Dátum: 2020.08.14

Tovább olvas

Tojzán Zoltán

Helyszín: Pécsvárad

Dátum: 2020.08.14

Tovább olvas

partnerek