Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Vass János

Telefonszám:   -
Mobil:   30/210-9250
E-mail:   vassjanos69@gmail.com

Bemutatkozás

HOSSZÚHETÉNY. Az egyetemi végzettségű, 44 éves vidékfejlesztési szakember életében folyamatosan jelen voltak a méhek. Nagyapja, édesapja is méhészkedett; innen az indíttatás. Jelenleg 20 családdal foglalkozik. A munkaügyi központ méhszakmunkás tanulóit oktatja, valamint méhészettel kapcsolatban igazságügyi bírósági szakértő. A család falusi vendégfogadással is foglalkozik, ezt szeretnék ötvözni a mézkészítéssel.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy 1996-ban az elsők között volt, aki bioméhészetre állt át hazánkban, és elsőként itatta méheit Pi-vizes technológiával. Készített szarvasgombás biomézet, de nagyon drága volt, így elmaradt a kereslet.

Bemutatóhely

A bemutatóhelyet a családi háznál alakítja ki, ez falusi vendégfogadó hely is egyben a Zengő-hegy aljában, így egyfajta szolgáltatásbővítést képez majd a bemutató. Ezenfelül természetesen minden egyéb érdeklődőt is szívesen látnak, legyen az vendég a faluban, vagy csak szimpla érdeklődő. Egyszerre 15-20 főt tudnak fogadni, akik kóstolhatnak, és részt vehetnek a pörgetésben.

Termékek

Főbb terméke a repce-, akác, hárs- és napraforgóméz; méhviasz; virágpor.

Vass János

Helyszín: Hosszúhetény

Dátum: 2021.07.26

Tovább olvas

partnerek