Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Vudi Gábor & Vudi-Valki Alexandra

Telefonszám:   -
Mobil:   20/807-8080
E-mail:   mezkucko@gmail.com

Bemutatkozás

KÁTOLY. A 33 éves méhész 12 éve foglalkozik méztermeléssel, jelenleg 260 családot tart. Elkötelezett híve az ún. π technológiáknak, amit a méhészetben is kamatoztat, s melyet hazánkban faj-specifikusan méhekhez csak ő mondhat magáénak. Ritkaságszámba menő az eszéki mézverseny díjnyertes terméke, az üvegbe épített lépes méz. Munkájában családja és felesége, Alexandra segíti.

Sikerek

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy dr. Fülöp László π technológiáját alkalmazhatja, és ezzel olyan exkluzív termékeket állít elő, melyek elsősorban a π bioboltokban kaphatók. A Mecseki Mézes Körút 2014. szeptember 20-án, Borjádon megtartott mézminősítő versenyén az AKÁC és a PROPOLISZOS méze egyaránt EZÜST minősítést kapott.

Bemutatóhely

A bemutatóhelyet turisztikai pályázat segítségével most alakítják ki. A Mézkuckónak elnevezett objektum az 1900-as évek elején a falu leggazdagabb földbirtokosának háza és magtára volt, itt kap helyet a bemutatótér és a méhészmúzeum. A Mézkuckó látogatóinak lehetőségük lesz elméletben és gyakorlatban is megismerni a méhek titokzatos világát. Kipróbálhatják a fedelezést és a mézpergetést, amit üvegbe töltve megkóstolhatnak, és akár haza is vihetnek. Emellett megismerhetik a π víz előállításának folyamatát, annak hatásait és előnyeit az emberre, az állatokra és a növényekre. Ehhez az udvarban π mintakertet terveznek, kontroll növényekkel. Valamint helyet kap egy kemence is, mely a karácsonyi mézeskalácssütő versenyhez nyújt majd segítséget, lovas szánozással egybekötve. S a terv részét képezi még egy arborétum, amely a madarász egyesülettel együttműködve jelent majd érdekességet. Mindez 2015-től lesz látogatható!

Termékek

Főbb termékei: a repce-, akác-, napraforgó-, hárs-, szelídgesztenye- és propoliszos krémméz, propolisz és virágpor.

Mézverseny Borjádon

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

Borjád: a mézverseny közönsége a St. Ambrus malom kertjében

Helyszín: Borjád, St. Ambrus malom

Dátum: 2014.09.20

Tovább olvas

VUDI GÁBOR - VUDI-VALKI ALEXANDRA

Helyszín: Kátoly

Dátum: 2021.06.22

Tovább olvas

Vudi Gábor & Vudi-Valki Alexandra

Helyszín: Kátoly

Dátum: 2021.06.22

Tovább olvas

partnerek