Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny

admin 2015.01.12 Tag: Hírek

A Mathias Corvinus Collegium és a Hungarian Business Case Society közös rendezésű versenye A Hungarian Business Case Society és a Mathias Corvinus Collegium 2015 január – márciusában második alkalommal rendezi meg az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyt (OKPV). A verseny során a 11-13. évfolyamos középiskolás diákok háromfős csapatokban egy történelmi döntési helyzetet dolgoznak fel. Az otthoni felkészülés után a megoldott esettanulmányokat közösen prezentálják egy vállalati vezetőkből és történészekből álló szakmai zsűri előtt.

Verseny menete:

Online tréning: A versenyre jelentkező háromfős csapatok egy online tréningen vesznek részt. A tréning során a diákok rövid videókból és prezentációs anyagokból sajátíthatják el a problémamegoldás alapjait.

Selejtező: A tréninganyagok alapján a résztvevő csapatok egy online tesztet töltenek ki. A 10-15 legjobb eredményt elérő csapat jut tovább az országos döntőbe.

Országos döntő: A selejtezőből a döntőbe bejutott legjobb csapatok a módszertani alapokat felhasználva egy történelmi esettanulmányt old meg. Erre hetvenkét óra áll rendelkezésükre, melynek végén megoldásukat egy szakmai zsűrinek prezentálják.

Jelentkezés:

Az OKPV 2015-re január 5-től lehet jelentkezni. További információkért kattints a Jelentkezésmenüpontra!

Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny – amint a neve is mondja – egy problémamegoldó verseny, amelynek élja, hogy a középiskolások történelmi ismereteiket felhasználva sajátítsák el az üzleti életben alkalmazott problémamegoldó eszköztár és módszertan használatát. Az OKPV selejtező fordulójában a diákok – a kisebb történelmi dilemmákon túl – logikai feladatokkal is találkoznak.


partnerek