Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

BÚÉK 2016! - szilveszteri lencsesaláta

 Magyarország
  2015.12.31 - 2016.01.01
  17:00 - 06:00

A Mecseki Mézes Körút közösségi oldal látogatóinak ezzel a recepttel kívánok a 2016-os esztendőre mézédes pillanatokat! 
(KZ)


A nagy bőséggenerátor: szilveszteri lencsesaláta

Hozzávalók: 300 g zöld lencse, 1 sárgarépa, 1 közepes lila- vagy póréhagyma, 2-3 cikk fokhagyma felaprítva, petrezselyemlevél összevágva, 1 citrom leve, méz, snidling, só, bors, olívaolaj

A lencsének is mindenképpen az asztalra kell kerülnie az újév első napján: a hagyományok szerint minden szemes étel, főleg a lencse olyan, mint az aprópénz, így ez a szerencsét, a gazdagságot jelképezi. Mi most egy kímélő, de nagyon finom lencsesalátát ajánlunk, ami garantáltan meghozza a bőséget. 

Ha kíváncsi vagy, milyen jótékony hatással van a szervezetedre a lencse és mennyit ehetsz meg belőle anélkül, hogy felfújna, olvasd el erről szóló cikkünket ITT.

Hozzávalók: 300 g zöld lencse, 1 sárgarépa, 1 közepes lila- vagy póréhagyma, 2-3 cikk fokhagyma felaprítva, petrezselyemlevél összevágva, 1 citrom leve, méz, snidling, só, bors, olívaolaj

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: A hideg vízben leöblített lencsét (az apró szemű lencsét nem szükséges beáztatni) szórjuk forrásban lévő vízbe és lefedve főzzük 20-25 percet. A sót a főzési idő vége felé adjuk hozzá, majd az egészet szűrjük le. Tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát, és vágjuk apró kockára. Olívaolajon pároljuk 5-6 percig, amíg megpuhul. Ha a lencse és a zöldségek kihűltek, összekeverhetjük őket. A citromléből, mézből és olívaolajból készítsünk öntetet (1 adag citromlé / 2 adag olívaolaj, méz ízlés szerint) és adjuk a lencséhez, majd keverjük alaposan össze. A tetejét szórjuk meg frissen aprított petrezselyemzölddel és snidlinggel, esetleg mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk meg. Éjfél után virslivel, füstölt csülökszeletekkel vagy keménytojással hidegen kínálhatjuk.

 

partnerek