Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Beszállítói lehetőség a fővárosi bioboltokhoz

 Pest megye
  2016.05.01 - 2017.02.01
  00:00

http://biofalo.com/
Biotanúsítvánnyal ellátott zöldségek és gyümölcsök helyi termelőktől.
A hétfő éjfélig leadott rendeléseket csütörtökön és pénteken szállítjuk a kijelölt átvevőpontokra, és házhoz is. 
Az oldal péntekenként frissül a következő héten aktuális termékekkel, így legjobb a rendeléseket péntek és hétfő között leadni. 

Közösségi Mezőgazdálkodás


Légy a részese! 

2015-ben elindítottuk előfizetős dobozrendszerünket. Az első év tapasztalatai nagyon jók voltak, ezért a 2016-17-es szezonra szeretnénk bővíteni a taglétszámot.
 
 
 
Célunk egy kizárólag közösségi finanszírozásban működő, közösségi mezőgazdálkodás elvi alapjain álló szövetkezet létrehozása, melyben mi is részt veszünk a saját gazdaságunkkal. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a modell körülbelül 100 előfizetővel fenntartható. Visszajelzések és számításaink alapján ezt a létszámot 2017-re fogjuk tudni elérni.
 
 
Az idei szezonban 40 előfizetőt tudunk kiszolgálni. Jelenleg 20 családnak szállítunk hetente előfizetéses rendszerben, tehát maximum 20 család jelentkezését várjuk most. Az előzetes érdeklődésből arra következtetünk, hogy ez a keret hamar be fog telni, ezért arra kérünk Benneteket minél előbb jelentkezzetek, mert jelentkezési sorrendben fogjuk megkötni a szerződéseket. Mivel a költségek jelentős része szezon elején kelekezik, a jelentkezők közül előnyt élveznek azok, akik legalább fél év előfizetést tudnak vállani február 28-ig. Aki nem fér a keretbe, azt kérésre várólistára tesszük. Ők az évközbeni kiépők helyére vagy jövő évben automatikusan a jelentkezők közé kerülnek. 
 
 
A közösségi mezőgazdálkodás formáiról bővebben a Tudatos Vásárlók Egyesületének kiadványában olvashattok: 
http://issuu.com/tudatosvasarlok/docs/kozossegi_mezogazdalkodas#
 

A szövetkezet és gazdálkodás történetéről  bővebben itt olvashattok:
http://biofalo.com/pages/about-us.

 

Ebben az előfinanszírozási rendszerben mi vállaljuk, hogy a befizetett időszakra a kiskereskedelmi ár 80-90%-ért (terméshozam függvényében) termelünk, termeltetünk támogatóink számára szezonális biozöldségeket, és egy átvevőpontra vagy házhoz kiszállítjuk nekik egyendobozok formájában.
 
 

Az idei szezon 2016. május első hetétől 2017. februárig utolsó hetéig (44 hét) tart.

Budapesten és Budapest környező településein élők jelentkezését várjuk.
 

 
A mi rendszerünk annyiban más, mint az alap Közösségi mezőgazdálkodással működő rendszerek, hogy
 
 • Megosztjuk a termelést több gazdaság között, hogy minden zöldség a neki legmegfelelőbb körülmények között nevelkedjen és nagyobb legyen a termésbiztonság. Elgondolásunk szerint szövetkezetbe tömörülve biztosítható a színesebb választék, jobb minőség és elegendő mennyiség az egész szezonra.
 • Esetleges áruhiányban más termelőktől vásárolunk, vagy cserélünk velük.
 • A doboz kiszállítás gyakorisága szabadon választható.  A rendelés bármikor indítható és megállítható.
 • Házhoz is szállítunk - a dobozokat igény szerint kiszállítjuk vagy átvevőpontokon is átvehetőek.
 • Támogatás összege szabadon választható, de van egy minimum támogatási hozzájárulás, 4 nagy (4 személyes) vagy 8 kis (2 személyes) 12 mini (1 személyes) doboz rendelés (26 400 Ft értékben).
   

A Zsámbokon a következő terményeket tervezzük megtermelni:
 

Korai burgonya, paradicsom (étkezési, befőzési), padlizsán, cukkini, főzőtök, sütőtök, batáta, vöröshagyma, lilahagyma, kukorica, fokhagyma, újhagyma, póréhagyma, levélzöldségek (fejes saláta, római saláta, lollo saláták, batávia, fodros saláta, madársaláta, téli porcsin),spenót, cékla, retek, mángold, bazsalikom, majoranna, sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, sárgadinnye, görögdinnye, zöldborsó, zöldbab, szárazbab, karfiol, brokkoli, fejes káposzta, lilakáposzta, karalábé, rukkola, kínai kel, kelbimbó, leveles kel, tarlórépa, hónapos retek, vajretek, jégcsapretek, feketeretek, levélkáposzták: földi torma, pak choi, tatsoi.

 

A következő termelőkkel kötöttünk megállapodást a közösség ellátására:
 

 • Szent István Egyetem Tangazdaság, Soroksár (Biominősítésű terület)Paprikák: TV, kápia, pritamin, kaliforniai, hegyes csípős, cseresznye. Zöldhagyma, spenót, tájfajta paradicsomok, zöldbab, zöldborsó, sárgarépa 
 • Mondel Tanya, Tiszakeszi (Biominősítésű terület)
  zeller, burgonya téli tárolásra, bab, lencse, csicseriborsó, sárgaborsó, mák
   
 • Gódor biokertészet, Galgahévíz (Biominősítésű terület): 
  tárolható zöldségek: sárgarépa, petrezselyemgyökér, fejeskáposzta, lilakáposzta, kelkáposzta, lilahagyma, vöröshagyma, sonkahagyma, sütőtök, póréhagyma, savanyúkáposzta
   
 • Csillag Biofarm, Inárcs (Biominősítésű terület)
  édesburgonya (batáta), szamóca, sárgadinnye, görögdinnye, 
  kanadai sütőtök
   
 • Erdődi Imre Biogazdasága, Hajdúhadháza (Biominősítésű terület): 
  tárolható zöldségek: sárgarépa, petrezselyemgyökér, fejeskáposzta, lilakáposzta, kelkáposzta, lilahagyma, vöröshagyma, sonkahagyma, sütőtök, póréhagyma, savanyúkáposzta

A dobozrendszerhez való csatlakozásról és a gazdálkodás módjáról írásos megállapodás születik a vásárló és a termelő között.

Ebben a megállapodásban a gazdálkodók elkötelezik magukat, hogy a megállapodás hónapjaiban a termelést a biogazdálkodás szabályai, a környezet-, ember- és állatvédelem figyelembevételével folytatják, így a lehető legjobb minőségű, tiszta és egészséges terményeket biztosítják a Zöldség Közösség tagjainak. A terményeket az előfizető által kiválasztott héten, a megbeszélt időpontban egy átvevőpontra, vagy a megadott címre kiszállítják, és gondoskodnak arról, hogy a közösség tagjai az adott héten rendelkezésre álló terményekből azonos mennyiséget és minőséget vehessenek át. Ezen kívül a termelés megtervezéséhez figyelembe veszik a közösség tagjainak véleményét és igényeit a visszajelzések és közös megbeszélések alapján.

doboz előfizetők pedig elkötelezik magukat az együttműködés hónapjaira,  hogy a termelés fejében előre megfizetik a leszállított, a közösség tagjainak egyenlő arányban szétosztott bioterményeket tartalmazó zöldségdobozokat. Az előfinanszírozás biztosítja  a termelés és termeltetés biztonságos megszervezését.

 

Mi kerül a dobozokba?

 

Tavasszal - nyáron: újkrumpli, sárgarépa, petrezselyem, petrezselyemzöld, paprika, paradicsom, padlizsán, spenót, mángold, sóska, karalábé, zöldborsó, salátafélék, cukkini, uborka, főzőhagyma, újhagyma, hónapos retek, jégcsapretek, rukkola, brokkoli, karfiol, bazsalikom, kelkáposzta, káposzta, kínai kel, oregánó, tárkony, petrezselyem, zöldbab, görögdinnye, sárgadinnye, alma, körte, szamóca
zöldségkrémek

Ősszel - télen: krumpli, sárga és fehérrépa, pasztinák, cékla, sóska, spenót, paprika, feketeretek, sárgarépa, sütőtök, zeller, karalábé, mángold, rukkola, hagyma, brokkoli, karfiol, fokhagyma, fejes és kelkáposzta, lilakáposzta, leveles kel, kínai kel,kelbimbó, szárazbab, lencse, csicseriborsó, mák, dió, csíra, lilahagyma, vöröshagyma, fokhagyma, alma, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, zöldségkrémek, saját eltevésű konzervek

 

A dobozba kerülő zöldségek értéke a biofalo.com oldalon található kiskereskedelmi árak 80-90%-a.

 

Doboz típusok:

1 személyes, mini doboz: 2200 Ft

Téli példa:

Nyári példa:


 

2 személyes, kis doboz: 3300 Ft

Téli példa:


Nyári példa:

 

4 személyes, nagy doboz: 6600 Ft

Téli példa:Nyári példa:Minimális és maximális támogatás, kis és nagy dobozokra*:

  mini doboz kis doboz nagy doboz
12/8/4 hét 26 400 Ft (12 hét) 26 400 Ft (8 hét) 26 400 Ft (4 hét)
44 hét (teljes szezon) 96 800 Ft 145 200 Ft 290 400 Ft

 

A házhozszállítás díja 500 Ft Budapesten és a Gödöllői dombságban. Budapest vonzáskörzetében 680 Ft szállításonként. Átvevőpontjainkon ingyenes az átvétel. 

Mivel a költségek nagy része májusig keletkezik, a támogatás számunkra egy összegben lenne a legjobb, de van lehetőség részletfizetésre is, egyéni ütemezéssel.

Az érdeklődőknek nyílt napot szervezünk Budapesten a Margitutcakilenc közösségi térben 2016. február 20-án,  ahol személyesen megismerhetnek minket és a meglévő előfizetőinket. A Zsámboki Biokertbe is szívesen vendégül látjuk az érdeklődőket egyéni egyeztetés alapján, ahol termelési módszereinket és a gazdaságot is meg lehet tekinteni.

Jelentkezés, kérdések, javaslatok:
Horváth Juli és Bolvári Csaba
biofalobolt@gmail.com
+3630/330-8330

 

partnerek