Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Keretkihasználtság; gyógyszer-cukor támogatás

 Magyarország
  2017.03.21 - 2017.03.23
  00:00

   

Gyógyszer-cukor támogatás

Tisztelt Méhésztársak!

Felhívjuk figyelmüket, hogy „varroa atka, a nozematózis, illetve az egyéb kártevők, betegségek elleni gyógyszeres védekezés támogatása” jogcímhez történő kérelem benyújtására a megyei szaktanácsadók felé 2017. március 23-ig, MÁK-felé 2017. április 6-ig van lehetőség.

Az utóbbi időben megnövekedett érdeklődésekkel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtjuk a Méhésztársak számára:

Amennyiben a kérelmező bármely vényköteles és nem vényköteles állatgyógyászati készítmény (gyógyszer), valamint állatgyógyászatban használatosgyógyhatású készítmény mellé olyan kijuttatási eszközt vásárol, amely nem az adott, megvásárolt készítmény kijuttatásához szükséges eszközde a 4/2017. (I. 23.) FM rendelet 18. § (8) bekezdésében meghatározott bármelyik állatgyógyászati készítmény (gyógyszer) vagy állatgyógyászatban használatos gyógyhatású készítmény kijuttatására alkalmasjogosult a megvásárolt eszköz után a támogatás igénybevételére.

Összegezve: bármely vényköteles és nem vényköteles állatgyógyászati készítmény (gyógyszer) vásárlása esetén, bármely kijuttatás eszköze támogatható.

Méhbetegségek elleni gyógyszerek és gyógyhatású készítmények listája letölthető! 

Keretkihasználtság
 • 2017-03-16

Az OMME-hoz beérkezett támogatási kérelmek alapján valószínűsíthető, hogy a Mézkinyerés és Vándoroltatáshoz szükséges nagyeszközök kerete kimerült, így azoknak a méhészeknek, akik a mai napig nem vásárolták meg a számukra szükséges eszközöket, javasoljuk, hogy beszerzéseiket a Magyar Méhészeti Nemzeti Program következő időszakára, 2017.08.01 utánra időzítsék.

A Vándoroltatáshoz szükséges kiseszközök keretösszegének 50%-a felhasználható.

Pontos számokat a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához beérkezett kérelmek feldolgozását követően tudunk közzétenni.

Tisztelettel: OMME
forrás: http://www.omme.hu/?p=8481

Fotó, illusztráció, archív:
- BALOGH Imre és UJVÁRINÉ BALAOGH Andrea magyaregregyi méhészek
Portré:
http://mecsekimezeskorut.hu/mehesz/balogh_imre 
https://www.youtube.com/watch?v=HgqouVNZ1xQ 

 

partnerek