Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

MÉZMÚZEUM VIZSOLYBAN

 Vizsoly
  2017.05.22 - 2017.12.31
  00:00

   

A Mézmúzeum remek kikapcsolódás

A méhészet csodálatos, a méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang és egymásrautaltság, lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetnek ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vallom, hogy a méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység az, ami a szakma jövőjét jelentheti, és ezt mutatjuk be minden érdeklődőnek. 

A Mézmúzeumban az általunk termelt mézek kerülnek értékesítésre, csakúgy, mint a webshopban. Fajtamézeket, mézkülönlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket (úgy, mint virágpor, propolisz, méhpempő) kínálunk, s ezeket a múzeum látogatásakor ki is próbálhatják az ide látogatók.
 

Méhészet, turizmus, szállás

Azonban a Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”. Az interaktív méhészeti lehetőséget kínáló múzeum szeretettel várja az iskolásokat, felnőtt csoportokat, nyugdíjasokat, családokat, párokat és minden természetszerető érdeklődőt. Méhészkalapot 50 főig tudunk biztosítani.
- Forrás: 
http://mezesgergo.hu/mezmuzeum/
Meg tudod különböztetni a méhanyát a dolgozótól? Kik maradnak a kaptárban télire? Mivel táplálkoznak a méhek? Egyáltalán mennyi méhecske él átlagosan egy kaptárba? Mit jelent az, hogy anyanevelés? Mennyi virágot látogatnak meg a méhek, hogy egy kiló mézet kapjunk? A kristályos méz hamis? Netán egyéb kérdése is van? 

Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szüksége van, hajtsa nyugodt álomra fejét a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban.

partnerek