Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

MEGBUKOTT A SOLTVADKERTI MÉZHAMISÍTÓ (videó)

 Soltvadkert
  2017.12.14 - 2017.12.14
  10:00 - 12:00

10 tonna gázos mézet fülelt le a Nébih (videó)

2017. december 14. csütörtök
ÉLELMISZERBIZTONSÁG
Emitt hamis, amott gyanús volt a csemege.

Két vizsgálatkor több mint 10 tonna nem megfelelő minőségű mézet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az előzetes adatgyűjtést követően egy méztermelőnél többszöri, mintavétellel egybekötött ellenőrzéskor a szakemberek 21 hordó - mintegy 3600 kilogramm - igazolatlan eredetű, illetve hamisított mézet találtak egy sotvadkerti vállalkozónál.
A Nébih elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megsemmisítését.
A hatósági eljárás, valamint a bírság megállapítása folyamatban van.
VIDEÓ:
http://mfor.hu/cikkek/makro/10_tonna_gazos_mezet_fulelt_le_a_Nebih.html?

A másik esetben egy élelmiszer-vállalkozás, miután az alapanyagként megvásárolt mézet gyanúsnak találta, felhívta a hatóságot élelmiszerbiztonsági és nyomon követési ellenőrzésre.
A több mint 7,6 tonna - 42 hordó - kifogásolt mézet a vállalkozó saját hatáskörben kivonta a forgalomból, a felelősök felkutatása érdekében a Nébih szakemberei hatósági eljárást indítottak.

A bejelentő az általa üzemeltetett egység számára alapanyagként vásárolta meg a jelentős mennyiségű mézet, amelyről a cég megbízásából elvégeztetett laborvizsgálatok megállapították, hogy magas idegen cukortartalma miatt nem felel meg előírásoknak. (MTI)

NÉBIH SAJTÓKÖZLEMÉNY

42 hordónyi jogsértő méztétel kapcsán keresi a felelősöket a Nébih

Saját egységébe hívta élelmiszerbiztonsági és nyomon követési ellenőrzésre a Nébih munkatársait egy élelmiszer-vállalkozás, miután az alapanyagként megvásárolt mézet gyanúsnak találta. A több mint 7,6 tonnányi kifogásolt méz végül valóban jogsértőnek bizonyult. A vállalkozó a mézet saját hatáskörben kivonta a forgalomból, a felelősök felkutatása érdekében pedig a Nébih szakemberei hatósági eljárást indítottak.

42 hordónyi, összesen több mint 7,6 tonna súlyú méztétel kapcsán indított hatósági eljárást a Nébih egy élelmiszer-vállalkozás bejelentése alapján. A bejelentő az általa üzemeltetett egység számára alapanyagként vásárolta meg a jelentős mennyiségű mézet, amelyről a cég megbízásából elvégeztetett laborvizsgálatok megállapították, hogy magas idegen cukortartalma miatt nem felel meg előírásoknak.

A cég – jogkövető vállalkozásként – a kifogásolt 42 hordónyi tételt saját hatáskörben elkülönítette és kivonta a forgalomból. Ezt követően a laboratóriumi vizsgálati eredményeket átadta a Nébih részére, továbbá kérte az alapanyag élelmiszerbiztonsági és nyomon követési célú ellenőrzését.

A Nébih hivatalból indított eljárása során – hatósági mintavételt és újabb laboratóriumi vizsgálatokat követően – a jogsértés ténye bebizonyosodott. A felelősök megállapítása folyamatban van.

2017. december 14.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
forrás: http://portal.nebih.gov.hu/-/42-hordonyi-jogserto-meztetel-kapcsan-keresi-a-felelosoket-a-nebih

partnerek