Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Méhész miniszter esküszik

 Budapest
  2018.05.08 - 2018.05.08
  00:00

Május nyolcadikán, kedden teszi le a miniszteri esküjét Dr. NAGY ISTVÁn, mosonmagyaróvári méhész.

Pintér Sándor belügyminiszter kis híján magára maradt bajszosként Orbán Viktor kormányában, amikor az egyetlen másik bajszos miniszter, Fazekas Sándor bejelentette, hogy a miniszterelnöki felkérés ellenére nem kívánja tovább vezetni a Földművelésügyi Minisztériumot. Pintér Sándornak azonban szerencséje lett, Orbán Viktor Fazekas parlamenti államtitkárát, Nagy Istvánt választotta utódjául, aki szintén bajszos.
(És akkor Kásler Miklós leendő emberminiszterről még nem beszéltünk, aki nemhogy bajszos, de szakállas.)

Ez egyébként nem volt nagy meglepetés (mármint nem Nagy bajszossága, hanem a kiválasztása), az atv.hu már Fazekas bejelentése után azt írta, Nagy jó eséllyel pályázik a helyére, ugyanis államtitkár is Orbán Viktor támogatásával lett.

Fejőtehenészként indult, az MDF-ből lépett át a Fideszbe

Önéletrajza szerint Nagy István 1967. október 6-án született Újfehértón, „szegény paraszti családba. Tanyán éltem egészen addig, míg a TSZ szervezés el nem ért bennünket, s be kellett költöznünk Újfehértóra.
Ez szinte földönfutóvá tette a családot, a mindennapi megélhetés is nagy gond volt” – írja gyermekkoráról.

Szakközépiskolában érettségizett, agrárpályán szeretett volna továbbtanulni, de édesapja ezt nem támogatta, „elképzelhetetlen volt számára, hogy azt a szakmát választom, amit azok az emberek gyakoroltak, akik elvették tőlünk a földet”.
Így aztán

nem jelentkezett továbbtanulásra, beállt inkább fejőtehenésznek.

Tanárai unszolására aztán apja csak beleegyezett, hogy továbbtanuljon. Mosonmagyaróvárra került, 1992-ben szerzett agrármérnöki diplomát.
1995 óta tanít különböző egyetemeken állattenyésztéstant, takarmányozástant, sertéstenyésztéstant, nyúl- és prémesállat-tenyésztést, méhészetet.

Politizálni 1988-ban kezdett, ekkor lépett be az MDF-be, a párt országos választmányának tagja volt 1992-től 1999-ig.
A Fideszbe 1999-ben lépett át. 2006 és 2010 között Mosonmagyaróvár alpolgármestere volt, 2010 után polgármestere. 2010 óta parlamenti képviselő.

Nagy István parlamenti államtitkár az állami erdészetek Bevisszük az erdőt a suliba – Egy nap az erdészetekkel elnevezésű oktatási programja első állomásán.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Tyúkok, ludak, kacsák, galambok, méhek

Önmagát imigyen jellemzi:
„A mezőgazdaság, és az állatok, a föld szeretete születésem pillanatától végigkíséri életem. Ma is tartok állatokat Mosonmagyaróváron – tyúkok, ludak, kacsák is hozzátartoznak az életemhez, s galambászkodom is. Méhészetem népszerű a városban. […]

Szeretem a zenét, magam is zenéltem a Piróka népzenekarban, Mosonmagyaróváron.

Szívesen olvasok, de a versek szeretete sem áll távol tőlem. A modern festészet rajongója vagyok, több képzőművész barátom is van Mosonmagyaróvár és Pozsony környékén. […] Hívő, hitemet gyakorló református ember vagyok, aki tudja, hogy honnan jött, s hogy mivel tartozik annak a közösségnek, ahonnét elindult.”

Nagy István hivatásos vadász, aranykalászos méhészgazda, alapfokon tud oroszul, középfokú, írásbeli nyelvvizsgája van eszperantóból és teljes, középfokú nyelvvizsgája németből.

Orbán Viktor miniszterelnökkel ellentétben feladatának tartja a kampány lezárultával a különbségek félretételét, a hídépítést, „hogy minél közelebb hozzák egymáshoz az embereket”.
- forrás: 
https://zoom.hu/hir/2018/05/04/az-uj-agrarminiszter-fejoteheneszkent-indult-es-tenyesztestant-tanit/
- fotó:
Dr. Nagy István, még államtitkárként részt vett a Mecseki Mézes Körút, a Leader pályázati program bólyi zárórendezvényén.


 

 

 

 

 

partnerek