Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

HORVÁT - MAGYAR MÉHÉSZEK EGYÜTTMŰKÖDÉSE

 Szentlőrinc
  2018.08.10 - 2018.08.10
  00:00

MEGÁLLAPODTAK A DÉLI SZOMSZÉDOS ORSZÁGOK MÉHÉSZEI

Baranya megyében, a XXV.  Szentlőrinci Gazdanapok alkalmából  (2018.08.11.) ünnepélyes keretek között állapodtak meg a horvát és a magyar méhészek képviseletét ellátó szervezetek a további együttműködésről.
A déli szomszédaink képviseletében Zeljko VRBOS (Hrvatski Pcelarski Savez - Horvát Méhészeti Egyesület) elnök, míg a hazai részről BROSS Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke látta el kézjegyével az erről szóló dokumentumot.
- Az aláírókon kívül a tárgyaló delegáció tagjai voltak még.
Tugomir Majdak a horvát agrárminisztérium államtitkára, Dragan Kovacevic a horvát Gazdasági Kamara alelnöke, Dr. Feldman Zsolt a magyar agrárminisztérium államtitkára és Győrffy Balázs Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
- A közös célok:

  • Méhegészségügy – a két ország kölcsönösen tájékoztatja egymást a méhegészségügy területén tapasztalt aktualitásokról, újszerűen megjelenő betegségekről, parazitákról és az ellenük való hatékony fellépés módszereiről.
  • Oktatás – a két országos egyesület vállalja a szakmai tapasztalatok kölcsönös megosztását, a két ország szakemberei ismereteinek, tudásuk előadások formájában történő cseréjét.
  • Piacvédelem – a két szervezet mindent elkövet annak érdekében, hogy tagjai által megtermelt természetes méz piacáról információkat gyűjtsön, ezeket megosszák egymással és a tapasztalt törvénytelenségek ellen együtt lépjenek fel az Európai Unió illetékes hatóságainál.
  • Pályázatok – a két szervezet igényét fejezi ki, hogy a méhészeti ágazat fejlesztése érdekében együtt, közösen vegyék igénybe az Európai Unió által pályázatok formájában biztosított pénzügyi forrásokat.

- forrás OMME

partnerek