Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

 Gödöllő
  2015.05.14 - 2015.05.17
  08:00 - 23:59

Első Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál
2015. május 14. - 2015. május 17.

A fesztivál megálmodói és szervezői  február 28-ig várják az alkotásokat több kategóriában: a természetfilmek szekciója mellett pályázni lehet vadászat, halászat-horgászat; természeti értékeink; dokumentumfilm; etűd, kísérleti film (természeti jelenségek, impressziók, természet témájú irodalmi művek képi adaptációi); kisjátékfilm ember és természet kapcsolatáról; cserkészéletet népszerűsítő és bemutató filmek; állati színészek és animáció kategóriákban. A fesztiválra nem csak professzionális filmkészítők jelentkezhetnek, bárki pályázhat itthonról és a nagyvilágból.

A jelentkezéshez szükséges információk a www.godollofest.com oldalon érhetők el.
A fesztivál kiemelt témája a természet- és a környezetvédelem, és nem titkolt célja, hogy elérje a fiatalokat alkotóként, nézőként és aktív természetvédőként egyaránt - fogalmazott a főszervező. A természetfilmeknek nagy hagyományuk volt Magyarországon, az első egész estés természetfilm Homoki Nagy István Kék vércsék erdejében című filmje volt. 

A szervező 300-400 alkotást várnak, és az előzsűri, majd a zsűri válogatása után a legkiválóbb művek kerülnek a közönség elé Gödöllőn, ahol három helyszínen – köztük a királyi kastélyban - várják majd az érdeklődőket.  A nézők tematikus blokkokban láthatják az alkotásokat, de számos kísérő rendezvénnyel is találkozhatnak, este pedig óriás kivetítőkön ismerkedhetnek meg a művekkel a főtéren. A fesztivál eseményeit az interneten is nyomon lehet majd követni – tette hozzá a főszervező, aki a fesztivál fontos elemének nevezte, hogy a munkákat diákzsűri is értékeli.  Azért is esett Gödöllőre a választás, mert fontos szerepet töltött be egykor a magyar természetfilmezésben, itt működött a filmgyár természetfilmes stúdiója. 

Az alkotásokat előzsűri, majd a főzsűri értékeli. A főzsűriben találjuk Andrei Nekrasov film rendező, Árpád Juhász természetfilmes, geológus, Bakos Edit, az Uránia filmszínház igazgatója, Dr. Páll Dávid Gergely a földtudományok doktora, Gáspár László, Head of Infotainment Channels és Sáfrány József rendező, operatőr.

 A díjak a következők lesznek:
Szakmai különdíjak
- A legjobb operatőri munka
- A legjobb zene
- A legjobb animációs munka
- A legjobb 3D
- MaTuFi különdíj
- Nemzeti Parkok különdíjak
- Life projekt különdíj
- Közönség díj
- Ifjúsági zsűri díj

Média támogatói díjak /kategóriánként
- gyakornoki munka
- vágási lehetőségek
- filmvásárlás

tematikus alkotói megbízások
- Gödöllő Város Díja
- Gödöllő Testvérvárosainak különdíja (díjai)
- Kárpát-medencei alkotói díj
- A legjobb alkotói műhely díj
- A legjobb ifjúsági alkotó és műhely díj

A fesztiválra nevezett, nem pénzdíjas, kiemelt alkotások forgalmazására, valamint azok különböző csatornákon történő lejátszására a Fesztivált támogató csatornák külön megállapodásokat kötnek az alkotókkal.

Részletek:
http://www.greenfo.hu/programok/2015/05/14/nemzetkozi-termeszetfilm-fesztival

 

partnerek