Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét

 Baranya megye
  2015.07.03 - 2015.07.31
  00:00

Fotó, illusztráció:
- Eredményhirdetés az I. Baranyai Mézminősítő Versenyen (2014) May Gábor szentlőrinci méhész - Borjád, Ambrus malom - a Mecseki Mézes Körút rendezvénye -

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. javaslatára a kormány a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a Program máig legnépszerűbb hitelkonstrukciója, amely kedvezményes feltételekkel segíti a már legalább egy éve működő, hazai mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási problémáinak megoldását. A jelenleg 1,5%-os alapkamatnak és az állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetően a hitelkonstrukció minden eddiginél olcsóbban és egyszerűbben érhető el a kkv szektor számára.

A Széchenyi Kártya „klasszik” szabadon felhasználható folyószámlahitel éves nettó kamata jelenleg 4,5%, és az igénylők már 3 hét alatt minimum 500 ezer, maximum 50 millió forint összegű szabadon felhasználható hitelhez juthatnak, gyors és egyszerűsített hitelbírálatot követően, csökkentett adminisztrációval, akár ingatlanfedezet nélkül is. A Program valamennyi hiteltípusához hasonlóan a folyószámlahitelhez is állami kamattámogatás- és kezesi díjtámogatás kapcsolódik, amelyek lényegesen csökkentik a vállalkozások által fizetendő hiteldíjakat.

Az elmúlt egy év során javultak a vállalkozások várakozásai, nőtt a bizalmi index és ennek megfelelően jelentős növekedést tapasztaltunk az igényelt hitelkeretek összegében - különösen igaz ez a 10 millió forint feletti keretek esetében - és folyamatosan nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyeknek a korábbi maximum 25 millió forintnál nagyobb folyószámlahitelre van szükségük folyamatos működésük pénzügyi hátterének zavartalan biztosítására. A Program egyik alapelve, hogy a vállalkozások visszajelzései és igényei alapján folyamatosan fejlesztjük a Széchenyi Kártya Program hiteleit, éppen ezért nagy eredménynek tartjuk, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta javaslatunkat a keretemelés kapcsán - hangsúlyozta Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az első Széchenyi Kártyát 2002-ben adták át, ezt megelőzően forgóeszköz-finanszírozásra, átmeneti likviditási nehézségek áthidalására csak korlátozott lehetőségek álltak a mikro-, kis- és középvállalkozások rendelkezésére. Az induláskor maximálisan igényelhető 1 millió Ft-os hitelösszeg a Széchenyi Kártya Program eddigi működése alatt három alkalommal emelkedett, 2003 júliusában 5 millió forintra, 2004 júliusában 10 millió forintra, 2006 májusában 25 millió forintra.

A 13 éve futó Széchenyi Kártya Program az elmúlt évtized legsikeresebb hazai vállalkozásfejlesztési terméke. A Program keretében eddig összesen több mint 290 ezer igénylést regisztráltak, 218 ezer hitelügylet jött létre, a kihelyezett hitelek összege meghaladja a 1455 milliárd forintot.

A Széchenyi Kártya termékeit igényelheti a kamara ügyfélszolgálatain Komlón, Mohácson, Pécsett, Siklóson és Szigetváron.

partnerek